Over ons
![](https://mkanijsmellinghe.nl/wp-content/uploads/2024/07/MKANijsmellinghe05851-1024x576.webp)
![](https://mkanijsmellinghe.nl/wp-content/uploads/2024/07/MKANijsmellinghe04988-1536x864.webp)
Even voorstellen
MKA Drachten/Dokkum
Kaakchirurgen
Henk Sillevis Smitt
Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 69045286602)
Henk Sillevis Smitt werd geboren in Zwolle. Hij studeerde in 1995 af als arts aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 kreeg hij zijn tandartsenbul aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Van 2001 tot en met 2003 was hij werkzaam als tandarts in een tandartsenpraktijk te Terwolde. In 2007 rondde hij zijn specialisten-opleiding tot MKA-chirurg in het Universitair Medisch Centrum Groningen af. Hierna werd van 2007 tot 2017 gewerkt als MKA-chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden.
Vanaf 2017 tot heden werkzaam als MKA-chirurg te Nij Smellinghe ziekenhuis te Drachten-Dokkum. Zijn bijzondere aandachtsgebieden binnen de MKA zijn esthetische chirurgie, implantologie, orthognatische chirurgie en het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS).
Hij is dan ook geregistreerd implantoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI), geaccrediteerd MKA-chirurg bij de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) en heeft een master titel in de esthetische chirurgie.
Dr. Pepijn Gielkens
Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 69059670402)
Pepijn Gielkens studeerde in 2003 af als arts aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de periode 2003 tot en met 2008 volgde hij daar ook de opleiding tandheelkunde en promoveerde op een onderzoek naar geleide bot regeneratie. In 2012 rondde hij zijn specialistenopleiding tot MKA-chirurg in het Universitair Medisch Centrum Groningen af.
Vanaf 2012 is hij werkzaam in Ziekenhuis Nij Smellinghe. Zijn bijzondere aandachtsgebieden zijn implantologie, orthognatische chirurgie (kaakstand correcties) en het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). Hij is dan ook geregistreerd implantoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en geaccrediteerd MKA-chirurg bij de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS).
Hendrik van Goor
Specialisatie: Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurg (BIG nummer 39041400902)
Hendrik van Goor studeerde tandheelkunde aan de ACTA in Amsterdam. Nadien werd de militaire dienstplicht vervuld bij de Koninklijke Marine. Dit avontuur beviel zo goed dat hij daar uiteindelijk 10 jaar bleef werken. De opleiding geneeskunde werd afgerond aan de VU, wederom in Amsterdam. De opleiding tot MKA-chirurg werd gevolgd in Utrecht.
Na te hebben gewerkt als MKA-chirurg in het Centraal Militair Hospitaal, het UMCU, het MST en ZGT te Twente, is van Goor sinds 2022 werkzaam als MKA-chirurg binnen de maatschap MKA-chirurgie van Nij Smellinghe.
Lauretta Oey
Specialisatie: Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg (BIG nummer: 09923871702)
Lauretta Oey studeerde tandheelkunde en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2019 tot 2023 volgde zij de specialistenopleiding in het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Vanaf 2023 is zij werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe. Haar aandachtsgebieden zijn orale implantologie en orthognatische chirurgie. Zij is dan ook geregistreerd implantoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).
![](https://mkanijsmellinghe.nl/wp-content/uploads/2024/07/MKANijsmellinghe04897-1024x576.webp)
![](https://mkanijsmellinghe.nl/wp-content/uploads/2024/07/MKANijsmellinghe05851-1536x864.webp)
Onze missie en visie
“Ondernemend, gastvrij en verantwoordelijk”
Vanuit deze kernwaarden van Ziekenhuis Nij Smellinghe wil ook de Maatschap Kaakchirurgie haar activiteiten ontplooien en uitbouwen. Dit alles in een vertrouwde setting waarbij de patiënt gehoord wordt en er in goed overleg samen met de patiënt, het meest bevredigende behandelplan wordt opgesteld en eventueel wordt uitgevoerd. Om tot dit behandelplan te komen staan verschillende moderne onderzoeksmethoden tot onze beschikking. Hierbij valt te denken aan 3D-beeldvorming zoals een high-end CBCT-scanner en een intra-orale scanner. In complexe situaties zijn er korte lijnen voor overleg met het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde.
Opleiding
Ziekenhuis Nij Smellinghe verzorgt opleidingen voor verpleegkundigen en artsen (co-assistenten). Naar gelang het niveau van de opleiding doen zij onderzoeken en behandelingen bij patiënten. Soms kijken ze mee, soms werken ze onder directe verantwoordelijkheid en later in de opleiding werken ze zelfstandig.
Het specialisme Mondziekten, Kaak-, en Aangezichtschirurgie heeft zich ontwikkeld vanuit de tandheelkunde en de algemene geneeskunde. Vanuit beide opleidingen zijn soms co-assistenten aanwezig. Zij zitten meestal in de laatste fase van de opleiding en doen ervaring op in het ziekenhuis.
Samenwerking
Naast opleiding is een goede samenwerking met de academische en specialistische ziekenhuizen in de regio nodig voor het continu blijven delen van kennis. Ziekenhuis Nij Smellinghe onderhoudt goede contacten met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Vooral bij hoog complexe zorg zoals bijvoorbeeld de oncologische zorg (kwaadaardige tumoren in het hoofd-halsgebied), zal overleg worden gepleegd met deze ziekenhuizen en zo nodig kan een patiënt snel verwezen worden voor verdere behandeling.